Artikelen

Let op: loondoorbetalingsplicht tijdens quarantaine

03-08-2020 | Coronavirus

Nederland is, net als de rest van de wereld, al een aantal maanden in de ban van het coronavirus. Naast alle vragen over onder andere een eventuele mondkapjesplicht, de anderhalve meter samenleving en een vaccin brengt het ook arbeidsrechtelijke vragen met zich mee. Zeker nu veel werknemers op vakantie gaan. Wanneer moet een werkgever het loon doorbetalen? En hoe zit het met de loondoorbetalingsplicht als een werknemer in ‘gezinsquarantaine’ moet?

 

Lees meer

[VIDEO] Arbeidsmarktregulering volgens Commissie Borstlap

23-07-2020 | WWZ

Op 23 januari 2020 heeft de Commissie Borstlap haar eindrapport gepubliceerd. Arbeidsrecht advocaat Simone Kaper vertelt u in vogelvlucht over de uitgangspunten en aanbevelingen zoals gepresenteerd door de commissie.

 

Lees meer

[VIDEO] Wat is de waarde van een vakantiedag?

07-07-2020 | Vakantiedagen

Tijdens vakantie heeft een werknemer recht op zijn normale salaris. Dat lijkt een helder uitgangspunt, maar blijkt in de praktijk toch een stuk ingewikkelder te liggen. In deze video praat arbeidsrecht advocaat Susan Nooijen u bij over wat de Europese rechtspraak hierover zegt

Lees meer

[VIDEO] Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (in 2 minuten)

18-06-2020 |

Wat de wet betekent voor de verschillende groepen ambtenaren en wat de gevolgen zijn voor het voor bijvoorbeeld de behandeling van geschillen en de regels omtrent ontslag, wordt in deze video uitgelegd door arbeidsrecht advocaat Simone Kaper.

 

Lees meer

[VIDEO] Slapende dienstverbanden en de Wet Compensatie Transitievergoeding na 2 jaar ziekte

03-06-2020 | Ziekte

Arbeidsrecht advocaat Simone Kaper legt in deze video uit wat de actuele wetgeving zegt over slapende dienstverbanden. En ze licht toe wat de gevolgen zijn van de nieuwe Wet Compensatie Transitievergoeding na 2 jaar ziekte, die per 1 april 2020 van kracht is.

Lees meer

De NOW-regeling 1.0: wijzigingen op de valreep, meer bedrijven komen in aanmerking voor een tegemoetkoming

26-05-2020 | Coronavirus

Bij Kamerbrief van 20 mei 2020 werd aangekondigd dat de NOW-regeling, zoals die thans geldt, zal worden verlengd. Op diezelfde dag dus, is er nog een tweede Kamerbrief verschenen met verschillende wijzigingen/aanvullingen op de huidige regeling (de NOW 1.0) aangekondigd. Met het oog op het naderen van de uiterlijke termijn voor de aanvraag van de tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden maart, april en mei 2020 hebben wij ook deze wijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

De NOW-regeling 2.0: wat verandert er?

25-05-2020 | Coronavirus

Vandaag is in een kamerbrief aangekondigd dat de verlenging van de NOW- regeling er komt en tevens is bekend gemaakt wat de wijzigingen zijn ten opzichte van de NOW- regeling zoals we die nu kennen. 

Wij hebben de aangekondigde wijzigingen vast voor u op een rij gezet.

Lees meer

NOW-regeling wijziging 1 mei 2020

08-05-2020 | Coronavirus

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft bij brief d.d. 1 mei 2020 een aantal wijzigingen in de NOW-regeling doorgevoerd. 

Lees meer

[AUDIO] Vakantierecht in Coronatijd

08-05-2020 | Vakantiedagen

Vanmorgen was Kaper Nooijen Advocaat @SimoneKaper te gast bij @KoenWijn in de ochtendshow Wakker! bij @OmroepBrabant, om uitleg te geven over vakantierechten in tijden van Corona. Beluister het fragment hier: 

Lees meer

De NOW-regeling en medezeggenschap

10-04-2020 | Coronavirus

Aan de aanvraag van de NOW kleven een aantal voorwaarden. Een van die voorwaarden betreft de in artikel 13 sub d van de NOW-regeling opgenomen verplichting om de ondernemingsraad (OR), personeelsvertegenwoordiging (PVT) of (bij het ontbreken daarvan) de werknemers te informeren over de subsidieverlening.

Lees meer

Pages