Artikelen

[VIDEO] Werken met oproepkrachten, wijzigingen per 1 januari 2020

04-09-2020 |

Om de oproepkracht beter te beschermen is er per 1 januari 2020 aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Deze maken de inzet van oproepkrachten een stuk duurder. Arbeidsrecht advocaat Susan Nooijen zet in deze video de nieuwe wijzigingen voor u op een rijtje.

Lees meer

Uitspraak Rechtbank Rotterdam

03-09-2020 | Ontslag op staande voet

Uitspraak Rechtbank Rotterdam ECLI:NL:RBROT:2020:7517

De minister kroop door het oog van de naald, maar wat gebeurt er als ‘gewone’ werknemers de Coronaregels aan hun laars lappen?

Lees meer

[VIDEO] Het contract voor bepaalde tijd, de regels op een rijtje

17-08-2020 | Arbeidsovereenkomst

Lees meer

Let op: loondoorbetalingsplicht tijdens quarantaine

03-08-2020 | Coronavirus

Nederland is, net als de rest van de wereld, al een aantal maanden in de ban van het coronavirus. Naast alle vragen over onder andere een eventuele mondkapjesplicht, de anderhalve meter samenleving en een vaccin brengt het ook arbeidsrechtelijke vragen met zich mee. Zeker nu veel werknemers op vakantie gaan. Wanneer moet een werkgever het loon doorbetalen? En hoe zit het met de loondoorbetalingsplicht als een werknemer in ‘gezinsquarantaine’ moet?

 

Lees meer

[VIDEO] Arbeidsmarktregulering volgens Commissie Borstlap

23-07-2020 | WWZ

Op 23 januari 2020 heeft de Commissie Borstlap haar eindrapport gepubliceerd. Arbeidsrecht advocaat Simone Kaper vertelt u in vogelvlucht over de uitgangspunten en aanbevelingen zoals gepresenteerd door de commissie.

 

Lees meer

[VIDEO] Wat is de waarde van een vakantiedag?

07-07-2020 | Vakantiedagen

Tijdens vakantie heeft een werknemer recht op zijn normale salaris. Dat lijkt een helder uitgangspunt, maar blijkt in de praktijk toch een stuk ingewikkelder te liggen. In deze video praat arbeidsrecht advocaat Susan Nooijen u bij over wat de Europese rechtspraak hierover zegt

Lees meer

[VIDEO] Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (in 2 minuten)

18-06-2020 |

Wat de wet betekent voor de verschillende groepen ambtenaren en wat de gevolgen zijn voor het voor bijvoorbeeld de behandeling van geschillen en de regels omtrent ontslag, wordt in deze video uitgelegd door arbeidsrecht advocaat Simone Kaper.

 

Lees meer

[VIDEO] Slapende dienstverbanden en de Wet Compensatie Transitievergoeding na 2 jaar ziekte

03-06-2020 | Ziekte

Arbeidsrecht advocaat Simone Kaper legt in deze video uit wat de actuele wetgeving zegt over slapende dienstverbanden. En ze licht toe wat de gevolgen zijn van de nieuwe Wet Compensatie Transitievergoeding na 2 jaar ziekte, die per 1 april 2020 van kracht is.

Lees meer

De NOW-regeling 1.0: wijzigingen op de valreep, meer bedrijven komen in aanmerking voor een tegemoetkoming

26-05-2020 | Coronavirus

Bij Kamerbrief van 20 mei 2020 werd aangekondigd dat de NOW-regeling, zoals die thans geldt, zal worden verlengd. Op diezelfde dag dus, is er nog een tweede Kamerbrief verschenen met verschillende wijzigingen/aanvullingen op de huidige regeling (de NOW 1.0) aangekondigd. Met het oog op het naderen van de uiterlijke termijn voor de aanvraag van de tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden maart, april en mei 2020 hebben wij ook deze wijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

De NOW-regeling 2.0: wat verandert er?

25-05-2020 | Coronavirus

Vandaag is in een kamerbrief aangekondigd dat de verlenging van de NOW- regeling er komt en tevens is bekend gemaakt wat de wijzigingen zijn ten opzichte van de NOW- regeling zoals we die nu kennen. 

Wij hebben de aangekondigde wijzigingen vast voor u op een rij gezet.

Lees meer

Pages