Artikelen

Uitwerking NOW regeling bekend!

31-03-2020 | Coronavirus

De NOW is bekend, zie hier de uitwerking van de regeling zoals zojuist door de overheid is gepubliceerd.

Lees meer

Compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid

31-03-2020 | Transitievergoeding

De Coronacrisis is in volle gang. Daardoor zou bijna uit het oog verloren worden dat 1 april 2020 een belangrijke datum is voor werkgevers die werknemers na twee jaar ziekte ontslag hebben gegeven en een transitievergoeding hebben betaald.

 

Lees meer

Werktijdverkorting en de loondoorbetalingsverplichting: hoe zit het?

17-03-2020 | Coronavirus, Werktijdverkorting

Bedrijven vragen massaal werktijdverkorting (WTV) aan voor hun personeel, wegens de situatie die door het Coronavirus is ontstaan.

Lees meer

Corona crisis, wat te doen als werkgever?

13-03-2020 | Coronavirus

De druk op de overheid neemt toe om de economische pijn van het Coronavirus te verzachten. Een Kamermeerderheid pleit voor maatregelen die verder gaan dan de huidige werktijdverkorting (WTV). Het Kabinet komt naar verwachting vanmiddag (13 maart 2020) met een brief over vervolgstappen in de Coronacrisis...

Lees meer

Corona en werktijdverkorting

09-03-2020 | Coronavirus, Werktijdverkorting

Het Coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en heeft een flinke economische impact. In bijzondere situaties stelt de overheid de mogelijkheid open voor werkgevers om werktijdverkorting aan te vragen. Dit is nu ook mogelijk om de economische gevolgen op te vangen van de uitbraak van het Coronavirus. 

Lees meer

In wat voor land willen we werken?

28-01-2020 | WAB

Lees meer

[VIDEO] Platformwerken: dienstverband of zzp?

04-11-2019 | ZZP

Je kent het wel. Je hebt honger, geen tijd om te koken en je laat wat eten brengen. Steeds vaker gebeurt dat via platforms als Deliveroo. Maar die mensen die jouw eten rondfietsen, zijn dat eigenlijk werknemers? Of werken die op basis van een ander soort overeenkomt? 

Lees meer

[VIDEO] #Metoo - Seksuele intimidatie op de werkvloer

16-10-2019 |

Het door de mand vallen van filmproducent Harvey Weinstein heeft veel stof doen opwaaien over seksuele intimidatie. Maar wat is seksuele intimidatie eigenlijk precies en hoe moet je daar als werkgever mee omgaan? Arbeidsrecht advocaat Simone Kaper praat u bij.

Lees meer

[VIDEO] Privégedrag

26-09-2019 |

Kan wat je in de privésfeer doet de arbeidsovereenkomst raken? En hoe kan een gedragscode bijdragen aan de mogelijkheid om in te grijpen? Arbeidsrecht advocate Simone Kaper vertelt u er in deze video meer over.

 

Lees meer

[VIDEO] Het concurrentiebeding

02-09-2019 | Concurrentiebeding

Er is geen beding waarover zoveel is geprocedeerd en wordt geprocedeerd als het concurrentiebeding. Alleen al bij ons kantoor passeren tientallen dossiers per jaar over precies dit onderwerp.  Simone Kaper, arbeidsrecht advocate bij Kaper Nooijen Advocaten, praat u bij over de belangrijkste aandachtspunten.

Lees meer

Pages