[VIDEO] Vrijstelling van werk voorafgaand aan ontslag

27-11-2018
Vrijstelling van werk voorafgaand aan ontslag

Bij vrijstelling van werk voorafgaand aan ontslag denken de meeste mensen aan de onderhandelde vrijstelling bij een beëindiging met wederzijds goedkeuren. De vrijstelling van werk kan echter ook voorkomen in andere situaties. Bij bedrijfseconomische kwesties bijvoorbeeld, maar ook in geval van disfunctioneren van de werknemer of bij verstoorde arbeidsrelaties. In sommige van deze gevallen zal de werknemer de vrijstelling van werk geen probleem vinden, maar is de werknemer het er niet mee eens dan komt de vrijstelling in feite neer op een non-actiefstelling of schorsing. Wat er dan gebeurt legt arbeidsrecht advocaat Linda Evers in deze video uit.

Neem bij vragen over de vrijstelling van werk voorafgaand aan ontslag contact met ons op via info@kapernooijen.nl of 040 238 04 44.

Deze video is een fragment uit het seminar "Actualiteiten arbeidsrecht", georganiseerd op 26 juni jl. in het Videolab, Strijp-S, Eindhoven. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige events georganiseerd door Kaper Nooijen Advocaten? Volg ons of houd onze website in de gaten: https://www.kapernooijen.nl/events