12-09-2019 | Seminar Wet Arbeidsmarkt in Balans: wat verandert er en waar moet u nu al rekening mee houden?

05-08-2019

De Wet Arbeidsmarkt in Balans is aangenomen door de Eerste Kamer. Er is dus geen ontkomen meer aan. Per 1 januari 2020 wijzigt het arbeidsrecht weer ingrijpend. Wat wordt er nu precies gewijzigd, wat betekenen deze wijzigingen voor u en moet u nu al rekening houden met de nieuwe wetgeving wanneer u beslissingen neemt met arbeidsrechtelijke gevolgen voor uw personeel?

Susan Nooijen en Linda Evers nemen u tijdens het seminar op donderdag 12 september 2019 vanaf 15:30 uur in het Speco Sportslab bij SX aan de Torenallee 3 te Eindhoven op heldere en praktische wijze mee in de ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht zodat u niet alleen weet wat de veranderingen zijn, maar ook wat nodig is om daar nu al op in te spelen.

 

Sprekers

Susan Nooijen is advocaat sinds 2001 en gespecialiseerd in het arbeidsrecht. De praktijk van Susan beslaat alle facetten van het arbeidsrecht, zowel vanuit werkgevers- als werknemersperspectief bezien. Daarnaast heeft Susan ervaring als mediator. Kernbegrippen in haar werkwijze zijn: deskundig, proactief en doorpakken.

Linda Evers is sinds 2009 werkzaam in de advocatuur. Ze is gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Het onderwijsrecht en de arbeidsrechtelijke perikelen rondom de statutair directeur hebben haar bijzondere interesse. Het feit dat Linda naast de specialisatie opleiding arbeidsrecht ook een specialisatie opleiding ondernemingsrecht heeft gevolgd maakt dat zij uitstekend in staat is zich op het snijvlak van het ondernemingsrecht en het arbeidsrecht te bewegen.

Programma

15:30 uur Ontvangst en registratie moet koffie en thee;
16:00 uur Aanvang seminar deel I
16:45 uur Korte pauze
17:00 uur start seminar deel II
17:45 uur Einde seminar en start borrel in Grandcafé De Stip bij SX te Eindhoven

De belangrijkste veranderingen op een rijtje:

  • Invoering van een cumulatiegrond bij ontslag;
  • Werknemers krijgen vanaf de eerste dag recht op een transitievergoeding;
  • De opbouw van de transitievergoeding wordt verlaagd bij lange dienstverbanden;
  • De ketenbepaling van contracten voor bepaalde tijd wordt verruimd;
  • Werknemers die op payrollbasis werken, krijgen minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als de werknemers die in dienst zijn bij de opdrachtgever;
  • Meer bescherming voor oproepkrachten;
  • Lagere WW-premie bij arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd.

Locatie, datum & tijd:

Het seminar vindt plaats op donderdag 12 september 2019 vanaf 15:30 uur in het Speco Sportslab bij SX aan de Torenallee 3 te Eindhoven. Klik hier voor de route ›

Op Strijp-S vindt momenteel een herschikking van parkeerterreinen plaats. (Klik hier voor een plattegrond van de actuele situatie) Mocht u problemen ondervinden met het zoeken van een vrije plek, verwijzen we u graag naar parkeergarage ‘Om de Hoek’. Deze parkeergarage is op 5 minuten lopen van SX.

Aanmelden

U kunt zich inschrijven voor het seminar (eventueel samen met een introducé) via onderstaand inschrijfformulier.
Deelname is kosteloos. Na aanmelding ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging per e-mail. Schrijf u tijdig in, het aantal plaatsen is beperkt.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.