Mag ik als werkgever wegens de Corona-crisis terugkomen op een reeds gedane toezegging tot een nieuw arbeidscontract of een verlenging van een contract voor bepaalde tijd?

02-04-2020

Juridisch werkt het zo: als sprake is van een onvoorwaardelijke gedane toezegging, en deze is door de werknemer aanvaard, dan is het rechtsgevolg dat door aanbod en aanvaarding sprake is van een arbeidsovereenkomst.

Of het om een schriftelijke of mondelinge toezegging gaat, maakt daarbij juridisch gezien niet uit. Maar als die toezegging niet op schrift staat dan is het wel moeilijk bewijsbaar wat er is toegezegd. En zal punt van discussie zijn wat er nou precies is toegezegd door die werkgever en of er inderdaad sprake is geweest van aanbod en aanvaarding.

Verder zou, indien de werkgever door de Coronacrisis in accuut zwaar weer is gekomen, die werkgever nog een beroep kunnen doen op onvoorziene omstandigheden. Daarnaast kan het ook zijn dat indien sprake is van een nieuwe arbeidsovereenkomst met daarin een geldige proeftijd, dat die werknemer in de proeftijd wordt ontslagen omdat er onvoldoende werk is door de Coronacrisis.

Volg Kaper Nooijen Advocaten op FacebookTwitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuws en artikelen over het coronavirus. Heeft u specifieke vragen? Wij weten hoe het zit!

 

Contact opnemen

 

 

Trefwoorden: