Ontbijtseminar 19 april: Privacy op de werkvloer: klaar voor de nieuwe AVG?

16-03-2018
ontbijtseminar-privacy-AVG

Let op! Wegens grote belangstelling is de inschrijving voor dit seminar gesloten. Via het aanmeldformulier onderaan de pagina kunt u zich aanmelden voor de reservelijst en opgeven als geïnteresseerde voor een eventueel toekomstig (gelijksoortig) seminar. Wij houden u dan op de hoogte van (een) volgende editie(s).

Privacy speelt een rol bij vele beslissingen binnen een bedrijf en met name bij HR-processen. Bijvoorbeeld bij dat handige smoelenboek op het intranet, of bij die camera die u onlangs heeft geïnstalleerd omdat er een diefstal is gepleegd in uw bedrijf. Of als u uit belangstelling even belt met uw zieke werknemer om te vragen hoe het gaat; privacy! 

Om de privacy van de werknemer te beschermen zijn in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) regels opgenomen waaraan u moet voldoen om privacygevoelige gegevens op een verantwoorde manier te verwerken. Voldoet u hier al aan, dan bent u al een heel eind.

Per 25 mei 2018 vervalt de Wbp echter en wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. De privacyregels worden in deze wet verder aangescherpt. Ook wordt het maximum van de boete verhoogd van € 820.000,- naar € 20.000.000,-.

Het belang om te voldoen aan de privacyregels wordt dus nog groter.

Tijdens het ontbijtseminar op 19 april 2018 gaan we in op de verplichtingen die u heeft als werkgever en de gevolgen die de AVG heeft voor uw organisatie.

Hierbij zal onder andere ingegaan worden op de volgende vragen:

  • Wat houdt de (nieuwe) privacywetgeving in?
  • Welke persoonsgegevens mogen worden verwerkt?
  • Welke invloed heeft de AVG op het personeelsdossier?
  • Privacy en ziekte, hoe ga ik daarmee om?

Heeft u specifieke vragen waar u antwoord op zou willen krijgen tijdens het seminar? Stuur deze dan uiterlijk 12 april 2018 naar info@kapernooijen.nl. Wij zullen deze vragen dan tijdens het seminar (anoniem) behandelen.

Doelgroep:

MKB-ondernemers & HR Managers

Spreker:

Susan Nooijen is gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat met ruime ervaring. Zij is partner bij Kaper Nooijen Advocaten. Een nichekantoor arbeidsrecht dat zich richt op ondernemers en ondernemingen in het MKB. Kaper Nooijen Advocaten adviseert, procedeert en onderhandelt, met succes, over de meest uiteenlopende arbeidsrechtelijke onderwerpen. 

Programma:

07.30 uur   ontvangst met koffie/thee en diverse broodjes
08.00 uur   seminar
08.45 uur   korte pauze
09.00 uur   seminar
10.00 uur   afsluiting

Locatie

Het seminar vindt plaats in het Videolab aan de Torenallee 20 te Eindhoven.

Aanmelden

De aanmelding voor dit seminar is gesloten. Meldt u via onderstaand formulier aan voor de reserverlijst en als geïnteresseerde voor een eventueel toekomstig (gelijksoortig) seminar. 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.