Vacature juridisch stagiair (WO)

01-03-2018
Vacature advocatenkantoor Kaper Nooijen - juridisch stagiair

Wie durft mee te voetballen in de Champions League van het arbeidsrecht? 


Wij zoeken een juridische stagiair, die meedenkt met de advocaten, die onderzoek doet en ons verrast met zijn bevindingen. Een leergierige uitblinker, die wil weten wat de dagelijkse praktijk van de advocatuur nou echt inhoudt en die daaraan bij wil dragen. Kom het verschil maken bij Kaper Nooijen advocaten.

Bedrijfsprofiel

Kaper Nooijen Advocaten is een innovatief advocatenkantoor gevestigd in het hart van de slimste regio van Europa: Eindhoven (Strijp-s). Kaper Nooijen Advocaten houdt zich met één onderwerp bezig: het arbeidsrecht. Bedrijvigheid kan niet bestaan zonder mensen, en de verhouding werkgever-werknemer is er een die van oudsher onder druk van veel regels staat. Regels die een Kaper Nooijen Advocaat als geen ander kent en waar Kaper Nooijen Advocaten hun klanten doorheen loodsen.

Functie omschrijving stage juridisch medewerker arbeidsrecht (WO)

Wij verwachten van een stagiair dat deze goed thuis is in het vinden van jurisprudentie en het zoeken in andere bronnen (literatuur, wetgeving, wetgevingsgeschiedenis enzovoorts), zodat de stagiair jurisprudentie-onderzoeken snel en foutloos kan doen en juridische thema's of vraagstukken die zich in een dossier voordoen, kan uitzoeken.

Een Kaper Nooijen stagiair schrijft korte essays over juridische vraagstukken, artikelen die mogelijkerwijs gepubliceerd worden en memo's over jurisprudentie in een bepaald thema.
Een Kaper Nooijen stagiair gaat mee kijken in dossiers, mee praten met klanten en mag zittingen bijwonen om mee te maken wat de effecten zijn van al het onderzoek dat aan zo'n zitting vooraf is gegaan.

Een Kaper Nooijen stagiair helpt ook in de organisatie, op alle lagen. Koffie zetten, papier bijvullen, een klant ontvangen. Het hoort er allemaal bij om een 360 graden beeld te krijgen van de arbeidsrecht advocatuur zoals Kaper Nooijen Advocaten die bedrijft.

Een stagiaire is hier 'part of the team'.

Functie-eisen

Het helpt als je relevante vakken hebt gevolgd, met name privaatrechtelijke vakken en uiteraard arbeidsrecht. Hoge cijfers zijn een pré. Relevante nevenactiviteiten ook. Je hoeft geen ervaring te hebben om stage te lopen bij Kaper Nooijen Advocaten, maar wel inzet en liefde voor het recht.

Wat biedt het bedrijf je?

Je speelt mee in een team dat zich beweegt in de hoogste regionen van het arbeidsrecht. Je krijgt een 360 graden inkijk in wat dat betekent. En als je het goed doet kun je zelfstandig werken en ontzettend veel leren. Je weet na de stage of de arbeidsrechtadvocatuur iets is dat bij je past en waar jij je van je beste kant in kunt laten zien.

Het betreft een fulltime functie en de vacature staat per direct open.

Durf je de uitdaging aan? Stuur je motivatiebrief en cv naar info@kapernooijen.nl
Wij laten jou dan zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.