Je mag niks meer zeggen tegenwoordig

De rechtbank Rotterdam moest op 4 mei 2023 beslissen over de vraag of een werknemer zijn collega’s en de directie mag ‘roasten’ tijdens een toespraak op een bedrijfsfeest, mede ter ere van het bedrijfsjubileum.

De medewerker vond het een goed idee om op voornoemd feest een toespraak te houden waarin hij kritiek uit op het bedrijf en op de directie, en daarbij negatieve aandacht op privézaken en godsdienstige overtuigingen van de directie te vestigen en al doende familieleden en een directielid te beledigen, zonder dat een van de directieleden op dat moment een weerwoord kon bieden.

De roast werd door de aanwezigen niet als komisch ervaren, zo valt af te leiden uit de opname van deze toespraak en de berichten die collega’s daar later over hebben gegeven.
De grapjas heeft weliswaar achteraf een excuusbrief geschreven, maar hij heeft zijn woorden niet teruggenomen en kan ook niet meer ongedaan maken dat alle gasten zijn kritiek, de privéomstandigheden van de directie en de belediging hebben gehoord.

Onder deze omstandigheden acht de rechtbank Rotterdam begrijpelijk dat werkgever het vertrouwen in werknemer is verloren en dat de arbeidsrelatie tussen hen duurzaam is verstoord. Hoewel dit aan de werknemer te verwijten valt (de toespraak was ongepast) is er geen sprake van ernstige verwijtbaarheid, gegeven de inhoud van de toespraak en de bedoelingen die de werknemer daarbij had.

De kantonrechter vernietigt het ontslag op staande voet dat aanvankelijk was gegeven, maar gaat wel over tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst wegens een verstoorde arbeidsrelatie.

 De gehele uitspraak vind je hier ECLI:NL:RBROT:2023:3755.

Meer weten? Bel Kaper Nooijen Advocaten. Wij weten hoe het zit.