NOW 3.3: het loket is open!

De vijfde aanvraagperiode voor de NOW is gestart. Het loket is van 6 mei 2021 tot 30 juni 2021 geopend. Wat zijn de voorwaarden?

De Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, ofwel NOW, maakt het mogelijk voor werkgevers om hun personeel te betalen als zij structureel minder omzet hebben als gevolg van de coronacrisis, omdat zij een tegemoetkoming ontvangen voor de loonsom. Het doel van deze regeling is om zoveel mogelijk werkgelegenheid en banen te behouden.

De NOW 3.3 kan van 6 mei tot 30 juni aangevraagd worden. De aanvraag voor de tegemoetkoming is voor de maanden april, mei en juni. Om recht te hebben op de tegemoetkoming moet er een minimaal omzetverlies zijn van 20%. Het omzetverlies wordt berekend over 3 aaneengesloten maanden. Je mag zelf kiezen of je deze periode laat starten op 1 april, 1 mei of 1 juni. Heb je ook de NOW 3.2 aangevraagd? Dan moet de periode voor de berekening van het omzetverlies aansluiten op de eerder gekozen periode van de NOW 3.2.

Hoe wordt er berekend hoeveel omzetverlies er is? De omzet van 2019 wordt gedeeld door 4 en vergeleken met de omzet in de door jou gekozen periode. Als het omzetverlies 20% of meer is heb je recht op de NOW 3.3. Ook startende ondernemingen hebben sinds NOW 3.0 recht op een tegemoetkoming. Daarvoor moet je wel voor 1 maart 2020 minstens 1 maand omzet hebben gedraaid.

De maximale tegemoetkoming is 85% van de loonsom. Daarbij geldt hoe hoger het omzetverlies, hoe hoger de tegemoetkoming.

Bij de NOW 3.3 kan een werkgever werknemers ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen zonder dat de werkgever gekort wordt op de NOW tegemoetkoming. Je ontvangt de tegemoetkoming voor die werknemer tot het moment hij uit dienst is. Daar zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je de werknemer begeleiden naar nieuw werk. Je kunt hiervoor gebruik maken van het Sociaal Pakket. Ook moet je het ontslag melden bij het UWV (telefoon NOW). Als je dat niet doet, wordt je met 5% gekort op jouw tegemoetkoming.

Klik hier voor meer informatie over de NOW 3.3 of dien jouw aanvraag in via de site van het UWV .

WIL JE HIER MEER OVER WETEN? WIJ WETEN HOE HET ZIT! NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR ADVIES-OP-MAAT.